Over Jan


50 Plus gezond is ontstaan vanwege mijn wens om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen bij gezond en vitaal ouder worden en voor het afvallen van ongewenste kilo's.

Met professionele begeleiding, een afslank- en leefstijlprogramma  en gezonde voedingsproducten die jou de handvatten geeft voor een gezonde toekomst en een gezond gewicht.
 
Met alle aandacht voor de juiste voeding (caloriearm, eiwitrijk en koolhydraatarm), beweging, ontspanning en gedragsverandering.

Zodat iedereen in staat is om zijn of haar leefstijl aan te kunnen passen!

Mijn Verhaal

Mijn naam is Jan Burger. Gepassioneerd en professioneel leefstijlcoach en BGN gewichtsconsulent. Ik ben 55 jaar en geboren en getogen in Apeldoorn. Via omzwervingen in Zwolle en Leiden ben ik in de prachtige Hanzestad Deventer neergestreken. Waar ik inmiddels alweer 26 jaar woon en werk.

Als persoon ben ik enthousiast, gepassioneerd, geïnteresseerd, actief en ondernemend. Ik kan enorm genieten van mijn kinderen en vrouw, gezelligheid van vrienden, sporten, reizen, strand en zee, uit eten, muziek, musea en leuke steden ontdekken!


Ik heb jarenlange ervaring als behandelaar en coach in het succesvol begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl en afvallen. Vanaf 2001 op de polikliniek in het ziekenhuis en sinds 2016 in mijn eigen praktijk.

Relevante opleidingen


BGN gewichtsconsulent en gezondheidscoach

Diploma voor gezondheidscoach en gewichtsconsulent bij het instituut Laudius. 
Voeding, afslanken, beweging, welness en gedragsverandering staan centraal in deze opleiding.

Specialisatie Ouderen en voeding

Bij het opleidingsinstituut Leefstijlwijzer Opleidingen, de specialisatie ouderen en voeding behaald in 2020.
Afslanken, volwaardige voeding en voeding bij verschillende ziekten bij senioren vormen de kern van de opleiding.

Specialisatie Sport en voeding

Bij het opleidingsinstituut Leefstijlwijzer Opleidingen, de specialisatie Sport en voeding behaald in 2024.
Verschillende vormen van sporten met volwaardige voeding, afslanken en fit en vitaal worden, vormen de kern van de opleiding.

Relevante werkervaring


Leefstijlcoach en BGN gewichtsconsulent

Sinds 2016 een eigen praktijk voor het begeleiden van cliënten bij afslanken, gezonde leefstijl, verhoogde bloeddruk en verhoogd cholesterol.. 

Verpleegkundig specialist

Vanaf 2000 leefstijlbegeleiding gegeven op de polikliniek cardiologie van cliënten die een hart- of herseninfarct hebben gehad, gedotterd zijn of een bypass operatie hebben ondergaan. 

Vakdocent

Vanaf 2000 tot 2013 vakdocent geweest voor verpleegkundigen van verpleegafdelingen, intensive care en ambulance, regio oost Nederland.