Over Jan en 50 Plus Gezond


Mijn naam is Jan Burger,  het gezicht achter 50 Plus Gezond.
Ik ben Leefstijlcoach, gezondheidscoach en gewichtsconsulent. Ik woon en werk in Deventer.

 

26 jaar lang heb ik in ziekenhuizen gewerkt als Verpleegkundig Specialist op de Intensive Care, Hartbewaking en op de polikliniek Hartfalen en Vasculaire preventie.


Daar gaf ik leefstijlbegeleiding aan patiënten na een hart- of herseninfarct, na een bypass operatie of een dotter behandeling. Leefstijlbegeleiding voor afvallen, bloeddrukbehandeling, cholesterolbehandeling, gezonde voeding en beweging.

 

Daarnaast gaf ik onderwijs aan allerlei groepen verpleegkundigen in Oost Nederland.


Waar zijn we mee bezig?

Hoe mooi en nuttig ik mijn werk vaak ook vond, het werd mij steeds duidelijker dat we alleen bezig zijn met het bestrijden en oplossen van de gevolgen van een jaren lang verkeerde leefstijl van mensen.

Vele ziekten en aandoeningen ontstaan juist vaak daardoor.

Denk maar eens aan; hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hoog cholesterol, diabetes mellitus type 2, overgewicht, versnelde slijtage van knieën en andere gewrichten, sommige vormen van kanker.

 

Daarnaast geven wij miljarden uit aan allerlei schoonheids- en verzorgende middelen waarmee we onze verouderde huid 'jong' proberen te houden (anti-aging). 


Terwijl we allang weten dat, met het hanteren van een gezonde leefstijl, veel van deze problemen voorkomen kan worden. 


Terug naar de basis en dat is dus preventie

Daarom wil ik terug naar de basis! 

Ik wil mensen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Een leven in balans, met een gezond voedingspatroon, met een verstandig gewicht, met voldoende beweging en voldoende ontspanning. Met de juiste mindset.

Want
gezondheid is stuurbaar en maakbaar, met het hanteren van de juiste spelregels.

Mijn missie is om de 50 plussers van Nederland gezonder te maken, waarbij ik als doel heb dat mensen zoals u, de juiste spelregels gaan leren hanteren voor een gezond en gelukkig leven.

Want dat is namelijk geen vanzelfsprekendheid.