Huiskamersessie en lezingen


50 Plus Gezond geeft voorlichting, presentaties, lezingen en workshops voor groepen mensen, verenigingen en bedrijven over verschillende aspecten van (preventieve) gezondheid. 

Huiskamersessie

Een huiskamersessie is vooral een avond gezelligheid, waarbij het onderwerp Gezondheid centraal staat.

 

Een avond met vrienden, familie, buren of collega's om met koffie en thee gezamenlijk te praten en informatie te krijgen over dat wat wij allemaal belangrijk vinden in ons leven, namelijk; onze gezondheid, afvallen bij overgewicht, ons voedingspatroon en onze leefstijl.

 

Deze avond vindt plaats bij iemand thuis.

Het is een beetje te vergelijken met de zogenaamde 'Tupperware party'; maar nu een party over Gezondheid.

 

Bij iemand thuis, waar de aanwezigen op een huislijke, gezellige en informatieve wijze gezondheidsvoorlichting krijgen en kunnen discussiëren over gezondheid, afvallen en leefstijl in relatie tot vitaal en gezond ouder worden.


In principe gaat het om minimaal 6 en maximaal 10 tot 12 mensen per 'huiskamersessie'.

Na afloop krijgt iedereen een Gezondheidspakket mee met daarin voorlichtingsmateriaal, 50 Plus calorie voedingslijsten, richtlijnen gezonde voeding en een maatbeker.

Deze Huiskamersessie is te reserveren en de eigen bijdrage per persoon is slechts 8 euro.


Voor bedrijven - zakelijk

Extra aandacht voor gezondheid op de werkvloer. Dat zal de vitaliteit van werknemers verhogen en het ziekteverzuim verlagen.
Dat zal elke werkgever als muziek in de oren klinken.

 

Want hoe gezond is uw bedrijf eigenlijk? En welke maatregelen neemt u om de oudere werknemer gezond en productief te houden?

Met een prikkelende lezing heb ik de ambitie om de gezondheid van de werknemers en het bedrijf tegen het licht te houden.
De beginselen van een gezonde leefstijl aan te reiken en hiermee een vertaalslag te maken naar het bedrijf.

Met als doel: een gezonder bedrijf

Door de leefstijl van de werknemers te verbeteren en daarmee de vitaliteit te verhogen en ziekteverzuim terug te brengen.

Deze investering in preventie van gezondheid zal uw bedrijf in meerdere opzichten een positief resultaat opleveren.


Voor groepen en verenigingen

Ik geef laagdrempelige en praktische lezingen en workshops over gezondheidsonderwerpen om daar vervolgens over in gesprek te gaan.
 
Hierbij komen onderwerpen aan de orde als: Wat is gezonde voeding? Krijgen we te veel suikers/koolhydraten binnen? Hoeveel moet ik bewegen? Hoe lees ik een etiket? Hoe kan ik verstandig afvallen? Hoe kan ik mij stress het best bestrijden? Ik kom tijd tekort en moet nog zoveel doen? Ik maak mij zorgen over E-nummers, moet dat?
 

Dit is een greep uit de onderwerpen die ik kan verzorgen aan verschillende groepen en/of verenigingen.

Uiteraard kan een presentatie op maat worden gemaakt, aansluitend bij de behoefte van de groep.Aanmelden voor een huiskamersessie, lezing of workshop

Voor het aanvragen van informatie of voor het aanmelden voor een lezing/ voorlichting sessie/ workshop,

kan onderstaande vragenlijst ingevuld worden.
Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.